Smoothie med spenat och avokado

Smoothie med spenat och avokado

Så här enkelt gör du en nyttig och spännande boost-smoothie med både avokado och spenat.

Smoothies har på senare tid blivit enormt popoulära, vilket är förståeligt — de är enkla att göra, är goda och dessutom ett smidigt sätt att få i sig många nyttiga råvaror på samma gång.

I det här receptet går vi igenom hur du gör en god smoothie med avokado och spenat som bas, och med både honung och apelsinjuice som pricken över i.

Ingredienser

  • 1 st avokado
  • 1 st banan
  • 1 dl hackad grönkål
  • 1,5 dl babyspenat
  • 4 dl apelsinjuice
  • 2 tsk honung
  • 2 eller 3 isbitar

Det är så klart frivilligt att ha isbitar i sin smoothie, men jag tycker det ger en riktigt fräsch smak och det kan vara gott att smoothien dessutom kyls ner lite.

Gör så här

Att göra en bra smoothie är inte svårare än att göra iordning ingredienserna och blanda ihop dem. Så här gör du en spenat- och avokadosmoothie:

  1. Skiva upp banan och avokado så att det blir enklare för din smoothie att blandas
  2. Sedan kör du bara alla ingredienser rakt ner i en mixer.
  3. Låt mixern krossa och bearbeta ingredienserna ända tills din smoothie har blivit helt slät — häll då upp den i ett glas eller en kopp och njut.

Använd en bra mixer

När du använder en riktigt bra stavmixer får du ett bättre resultat samtidigt som det blir enklare att göra den; en win-win som med största sannolikhet kommer att leda till att du gör ännu fler och bättre smoothies i framtiden.

Anpassa din smoothie

I den här smoothien går det utmärkt att smyga ner ytterligare saker som knappt påverkar smaken, men som gör den desto nyttigare. Du kan exempelvis slänga in olika typer av frön, som vita eller svarta chiafrön, psylliumfrön eller linfrön.

Om du tränar kan du även ha i proteinpulver med neutral smak, som gör din smoothie till en riktig energibomb — perfekt efter träningen.

Populära butiker